Peab får bare 9,8 mill av Jernbaneverket

Peab Sverige AB ble bare tilkjent en brøkdel av det selskapet krevde i et søksmål mot Jernbaneverket om oppgjøret for Lysaker stasjon.

Høsten 2009 ble nye Lysaker stasjon åpnet med mye festivitas i nærvær av statsminister og samferdselsminister pluss en rekke andre notabiliteter.

Men alt var ikke bare fryd og gammen. Selv om det svenske entreprenørselskapet Peab fikk mange godord for vel utført arbeid, var misnøyen på den andre siden av Kjølen stor. Peab hadde forregnet seg. Selskapet ville ha 128 millioner kroner ekstra for jobben til 1,2 milliarder, men Jernbaneverket sa blankt nei.

Et tilbud på skarve 9 millioner kroner ble blankt avvist og Peab stevnet i stedet Jernbaneverket for Oslo tingrett med krav om 128 millioner kroner ekstra.

Fredag falt dommen og Peab ble tilkjent 9,8 millioner kroner, men må samtidig ta alle sakskostnader.

– Vi mener å ha vunnet saken fullt og helt, sier informasjonssjef Kjell Bakken i Jernbaneverket til NTB. Vi tilbød 9 millioner og de 800.000 ekstra kan Peab sikkert trenge når saksomkostningene skal betales. Vårt syn på entreprisen vant fram, og det er vi selvsagt godt fornøyd med, sier Bakken.

Informasjonssjef Gøsta Sjøstrøm i Peab Sverige sier avgjørelsen ikke vil få betydning for Peabs regnskapsresultat, men om det svenske selskapet vil forsøke en ny omgang i en høyere rettsinstans, er ikke avgjort.