NCC i kontraktsforhandlinger med Henning Larsen

NCC har valgt å gå i kontraktsforhandlinger med Henning Larsen Architects om videre prosjektering av FutureBuilt-prosjektet Østensjøveien 27 etter en innbudt arkitektkonkurranse.

NCC skriver i sin evaulering av konkurransen at både Henning Larsen Architects og DARK Arkitekter "har løst oppgaven godt. Både de arkitektoniske og tekniske løsningene som er vist, er spennende, utfordrende og til dels nyskapende. Evalueringen har tatt lang tid, til dels fordi det ikke var en opplagt vinner ved første gangs gjennomgang. Det er liten kvalitetsmessig forskjell på prosjektene, og begge forslag kan gjennomføres med stor sannsynlighet for suksess".

Prosjektene ble vurdert ut i fra seks ulike kriterier: arkitektur, utleie/salgbarhet, byggekost, energi, fleksibilitet og tomteutnyttelse, og da alle kriteriene ble vektet opp mot hverandre kom Henning Larsen prosjekt bedre ut enn DARK.

Kriteriet energi ble vektet med 20 %, og KanEnergi bistod NCC på vegne av FutureBuilt i vurderingen. I vurderingen heter det at "Henning Larsens prosjekt gir rikelig med dagslys, men med kontroll av uønsket varmetilskudd. Byggets utforming og tekniske egenskaper ivaretar de fleste energihensyn".

Les mer om prosjektet her