"Isoporhus" tvangsselges

Et av Mandals mest omtalte hus kan bli tvangssolgt. Men den nye eieren risikerer å måtte rive det, skriver Fædrelandsvennen. Årsaken er at huset er bygget med veggelementer som ikke er godkjent i Norge. 

Huset stå¨r nå annonsert til salg på www.finn.no og der gjøres det gjøres utrykkelig oppmerksom på at Mandal kommune ikke har godkjent det oppførte huset, og at det sannsynligvis vil komme pålegg om å rive bygget.

Ifølge eiendomsregisteret, er det et krav på 178.374 kroner fra Vest-Agder skattefogdkontor som er grunnen til at det nå blir tvangssolgt.

Huset har på folkemunne kun blitt kalt ”isoporhuset” på grunn av de spesielle veggelementene som er benyttet. Disse blir importert av Ruben Sæveland i Mandal, og har ikke bare blitt brukt på huset i Mandal. Også i Søgne ble det byggestopp på et hus der disse elementene er benyttet.

Dermed har Sæveland kommet i konflikt med både Mandal kommune og Søgne kommune. Han mener på sin side at produktene vil bli godkjent og at fagfolk har gått god for det. I årsberetningen til Sævlands selskap Prospekt Bygg står det at dette vil føre til økt salg for bedriften.

Fædrelandsvennen har i helgen vært i kontakt med Sæveland. Han sier at han jobber med å løse opp i problemene rundt tvangssalget, og at han innen mandag håper å kunne få til en løsning slik at han unngår et tvangssalg av boligen.

Sæveland er selv ikke oppført som eier av huset, og det har vært mye strid om hvem som egentlig er ansvarlig for at huset ble oppført. Det står halvferdig etter at Lindesnes kommune nedla byggeforbud.

 Les mer på http://www.fvn.no/lokalt/mandal/article831458.ece

Annonsen: http://www.finn.no/finn/realestate/homes/object?finnkode=26654565