To brødre funnet skyldige i organisert kriminalitet

To brødre er i Borgarting lagmannsrett funnet skyldige i grov korrupsjon mot Bærum kommune. Retten mener de to er skyldige i organisert kriminalitet.

 

Lagmannsretten kom dermed fram til samme konklusjon som Asker og Bærum tingrett, skriver Budstikka.no. En av de to dømte var tidligere ansatt som vedlikeholdssjef i Bærum kommunes eiendomsforvaltning. Den antatte hovedmannen ble i tingretten dømt til fem og et halvt års ubetinget fengsel.

Torsdag blir det kjent hvilken straff de to dømte får.

I tingretten ble også en 53 år gammel tredje bror dømt etter den såkalte mafiaparagrafen i samme sak, men han fikk i fjor høst saken utsatt på grunn av sykdom. Denne saken blir avgjort på et senere tidspunkt, ifølge avisa.

Tre personer må ha vært tilknyttet en gruppe for at den straffeskjerpende bestemmelsen om organisert kriminalitet skal kunne benyttes. Advokat Terje Grønn, som forsvarer mannen som betegnes som hovedmannen i saken, la ned påstand om at klienten ikke tilhørte en slik gruppe.

Til sammen ni personer ble tiltalt i den omfattende korrupsjonssaken som startet høsten 2006. Fylkesskattekontoret i Buskerud fant den gang ut at mange malerfirmaer hadde fakturert for store regninger til Bærum kommune, og i noen tilfeller var det ikke utført arbeider i det hele tatt.

Åtte personer ble dømt i tingretten, tre av dem var brødrene som ble dømt for grov korrupsjon som del av en organisert gruppe.