Ulykkeskrana blir tatt ned

- Da årsaken til ulykken ennå ikke er klarlagt, og både byggeplassen og gondolbanen på Hafjell snarest må komme i naturlig drift igjen, har vi besluttet å demontere krana og ta den ut av drift inntil årsak er kartlagt, sier adm. dir. Haakon Tronrud i Tronrud GRUPPEN AS.

- Demontering vil starte så snart politi og Arbeidstilsynet gir oss klarsignal og vi antar at dette blir torsdag denne uken, sier han.

Sikkerheten til omgivelsene, brukerne av alpinanlegget og våre ansatte er det viktigste for oss, og vi kan ikke ta ansvar for å benytte utstyr som ikke gir oss denne trygghet og sikkerhet i vårt videre arbeid i Hafjell.

- Ulykken skjedde på gondolbanen i Hafjell Alpinsenter mandag 31.januar. Vår byggekran var involvert. Byggekrana ble brukt av vårt entreprenørselskap, Tronrud MjøsBYGG, i forbindelse med bygging av et leilighetskompleks inntil alpinanlegget.

Løftewiren til krana har kommet inn i heistraseen og hektet seg inn i en av gondolkabinene, noe som medførte at denne ble hektet av og falt ned ca. 7 meter.

Krana var utstyrt med varsel og bremsesperre som skulle stoppet kranas arbeidsområde 10 meter fra senter av heistraseen. Dette har ikke skjedd, uten at vi pr. i dag kan fastslå årsaken. Krana ble sertifisert av kontrollinstans på plassen i september/oktober 2010, og nødvendige tillatelser fra offentlig myndigheter og eier av gondolbanen var innhentet før krana ble tatt i bruk.

- Vi tar denne ulykken med stort ansvar. Vi er først og fremst opptatt av at det går bra med den unge gutten som satt i gondolen som ramlet ned. Ellers er vi veldig opptatt av å finne ut hva som var årsaken til ulykken, sier han til Byggeindustrien.

MjøsBygg a.s ble etablert i 1992, og ble en del av TronrudGruppen i 2008.