Bruk 3,4 mrd kroner på energisparing

Bruk det man sparer på å bygge kraftlinjer i stedet for sjøkabel i Hardanger til energi-effektiviseringstiltak. Man kan komme veldig langt om man ga tilskudd til private byggeiere som ønsker å investere i sine bygg og boliger for å spare strøm. Man kan få gjort uendelig mye dersom man brukte 3,4 milliarder kroner til slike tilskudd. Noen mener at folk flest vil spare strøm uansett slik at man unngår å bygge kraftlinjer på Vestlandet overhode. Det tror ikke vi et øyeblikk på. Her er det snakk om begge deler.

 

Vi tror at dersom staten tar frem gulrøttene så vil veldig mange mennesker etter de to siste kalde vintrene vurdere tiltak. Det å etterisolere og det å skifte dører og vinduer kan gjøre at folk kan spare tusenvis av kroner i året. Man kunne tro at det var i alles egeninteresse av å gjøre dette. Vi tror at det må komme insentiver gjennom gode tilskuddsordninger eller skattefradrag slik at folk tar seg bryet å sette i gang.

Ellers er det viktig at byggenæringen kommer på banen med gode kreative forslag – og at også næringen presser på for å få bedre tilskuddsordninger /skattefradrag på plass fra staten. Vi har et apparat gjennom Enova, men vi skulle sett at de forvaltet pengebruken sin på en litt annen måte enn i dag.