Kringen solgte Veidekke-aksjer

Like før den tidligere distriktslederen i Kolo Veidekke, Odin Kringen (64), fortalte om ulovlig prissamarbeid i asfaltbransjen på NRK Dagsrevyen i forrige uke, solgte han aksjer i selskapet for knapt fem millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

-Jeg visste jeg satt på en bombe, sier Kringen til DN.

Nå undersøker Oslo Børs om dette var ulovlig innsidehandel.

Solgte familiens aksjer

Kringen bekrefter at han helt bevisst lempet ut storparten av familiens aksjer, fordi han forsto at aksjen ville falle.

- Jeg visste hvilken katastrofe Veidekke var rammet av. Jeg skjønte at det ville få kursdrivende effekt når det ble kjent at lederne i et så velrenommert selskap hadde en kultur for å drive med prissamarbeid. Vi fikk litt under markedspris, fordi posten var så stor, sier Kringen til DN.

Dagen etter at NRK Dagsrevyen sendte innslaget om asfaltsaken sank Veidekkes verdi på Oslo Børs. Kringen skal ha solgt knapt 100.000 aksjer for 51,50 kroner.

Dagen etter NRK-innslaget falt Veidekke-kursen med over fem prosent på det meste, og var nede i 48,50 kroner.

Etter at det ble kjent at Veidekke kan få amnesti fordi selskapet selv varslet Konkurransetilsynet om saken, er kursen tilbake på tidligere nivåer.

Odin Kringen forteller at familieaksjene ble solgt i to transaksjoner før saken ble kjent, og at størrelsen på posten gjorde at de fikk litt under markedspris. Ifølge Dagens Næringsliv kan Kringen-familien ha unngått et tap på rundt 300.000 kroner på å selge før prissamarbeidet ble kjent.

– Ut fra det Kringen sier, kan det se ut som om han har sittet på kursrelevant informasjon, men vi har ikke konkludert, sier kommunikasjonsdirektør Per Eikrem ved Oslo Børs til avisa.

Økokrim ønsker ikke å kommentere saken, men førstestatsadvokat Arnt Angell sier den kan havne på Økokrims bord.

– Jeg er oppsagt, og må vel ha lov til å selge aksjene mine? Jeg har ikke dårlig samvittighet i hvert fall, sier Kringen selv.