Klar bedring innen betongelementer

De senere årene har vært utfordrende for medlemmene i Betongelementforeningen. I løpet av 2010 løsnet markedet, og 2011 ser bra ut for betongelementprodusentene.

- For ett år siden så det ganske mørkt ut. Resultatene av finanskrisen hadde slått ut for fullt. Nå ser det mye bedre ut. Det har vært bra med leveranser det siste halve året, og det ser bra ut fremover. Jeg tror at bransjen vil ha positive år i 2011 og 2012, sier Geir Høybråten (Loe Betongelementer), styreformann i Betongelementforeningen.

Hulldekkeproduksjonen gikk opp med 36 prosent fra 2009 til 2010. Med dette ble det produsert nær 1,5 millioner kvadratmeter hulldekker. Innen de fleste områder gikk produksjonen opp med mellom 15-20 prosent. Innen plattendekker og andre dekker gikk derimot produksjonen ned med 23 og 15 prosent.

- Markedet bedrer seg ytterligere. Vi ser dette særlig på at dekkeproduksjonen øker. Noen produktkategorier har lavere vekst, men disse representer ikke et stort volum, forteller John-Erik Reiersen, daglig leder i Betongelementforeningen.

Spesielt i 4. kvartal 2010 kan foreningens medlemmer vise til gode tall. Her økte produksjonen av hulldekker med 95 prosent fra 2009. Det kan tyde bra tider fremover.

Ordrereserven er også på vei oppover.

- Ordrereserven øker betydelig, særlig i region øst som hadde en svakere bedring i ordrereserve enn landet forøvrig i første halvår 2010. Vi ser også en betydelig forbedring i region nord. For landet samlet ligger ordrereserven på fire måneder ved utgangen av 2010, mot 2,7 måneder ved utgangen av 2009, legger Reiersen til.

Betongelementforeningen er torsdag og fredag samlet til Medlemsmøte på Clarion Hotell Oslo Airport på Gardermoen. Rundt 110 personer er samlet på arrangementet, noe som er en god indikator på at bransjen er på vei inn i bedre tider.

Betongelementforeningen har i dag 45 medlemsfabrikker, 26 partnere og 10 montasjebedrifter

Tre nye medlemmer kom til i 2010.