Tverlandsbrua lyst ut på anbud

Første kontrakt er nå lyst ut og omfatter vegdelen av prosjektet. Prosjektet har en styringsramme på 526 millioner kr og vil bli finansiert ved en kombinasjon at statlige tildelinger og bompenger.

Utbygging og finansiering av rv. 80 Løding – Vikan i Bodø kommune ble lagt fram i statsråd fredag 21. januar.

Den nye riksveg 80 vil gi bedre standard og kortere reisetid mellom Fauske og Bodø. Vegen vil også fjerne et rasutsatt strekning langs Hopshamran. I tillegg blir det sammenhengende gang- og sykkeveg mellom Tverlandet og Bodø sentrum.

Vegprosjektet rv. 80 Løding – Vikan inkludert Tverlandsbrua, er delt i 2 entrepriser. Kontrakten for vegdelen på land er nå lyst ut. Denne entreprisen omfatter alle arbeidene utenom Tverlandsbrua. Entreprisen omfatter bygging av ca. 2,8 km to- og firefelts veg, ca. 2,3 km gang- og sykkelveg, nødvendige interrimsveger, avkjøringer, 2 mindre betongbruer og 1 kulvert. Det inngår også arbeider med vegutstyr, geoteknikk, vann, avløp og elektro.

Planen er at anleggsarbeidene kan starte til sommeren og at vegen åpnes for trafikk i 2013. Kontraktsinngåelse vil bli gjort så snart Stortinget har gjort sitt vedtak.

Prosjektet har en styringsramme på 526 millioner kr og vil bli finansiert ved en kombinasjon at statlige tildelinger og bompenger.