Svak beredskap mot prisjuks

Offentlig sektor henger etter i beredskapen mot korrupsjon, mener Guro Slettemark, generalsekretær i Transparency International Norge.

– Store deler av næringslivet har tatt dette på alvor. Men offentlig sektor har ikke de samme varselklokkene, som for eksempel burde ringe når prisene stiger raskt eller når det kommer svært få anbud til et oppdrag, sier Slettemark til NTB.

– I tillegg til strengere reaksjoner mot lovbrudd trenger vi en grunnleggende satsing på holdning- og systemendringer også i offentlig sektor,

Prissamarbeid vanlig
Avsløringen av prissamarbeidet innen asfaltbransjen overrasker ikke BI-professor Petter Gottschalck, som har forsket på økonomisk kriminalitet i flere år.

– Det er så lett å gjøre det, samtidig som det er usannsynlig at man blir tatt. Det er grunn til å tro at mange blir fristet, sier han til Dagsavisen.

Gottschalk mener avsløringen bare er toppen av isfjellet.

– Det foregår utstrakt ulovlig prissamarbeid i en rekke bransjer. Bygg- og anleggsbransjen er særlig utsatt, mener han.

– Bør drives ut
Gottschalk ser at straffedømte aktører fortsatt deltar i offentlige anbudsrunder og mener at bedrifter som gjentatte ganger blir dømt for ulovlig prissamarbeid, bør få dødsstøtet for på den måten å sende et kraftig signal til bransjen.

– De burde bli drevet ut av business. Enten ved at de får så høye bøter at de går over ende, eller ved at de nektes å delta i offentlige anbudsprosesser, og går konkurs på den måten, sier han.

Privat – offentlig
Guro Slettemark understreker at hun ikke kjenner den konkrete saken om prissamarbeid i asfaltbransjen i detalj.

– Vårt generelle inntrykk er at de fleste tilfeller av korrupsjon og økonomiske lovbrudd skjer nettopp i møtet mellom privat næringsliv og det offentlige. Men vi mangler gode analyser av nøyaktig hvor skoen trykker når det gjelder offentlige anbud, sier hun.

– Asfaltsaken viser også at det ikke er nok for et privat selskap å ha fine etiske retningslinjer om nulltoleranse for korrupsjon på toppen. Ledelsen har også ansvaret for at regler og retningslinjer blir knadd inn i hele organisasjonen, og blir innarbeidet hos ansatte i alle ledd, sier Slettemark.