EBA ber om asfaltgransking

- Saken om mulig prissamarbeid i asfaltmarkedet i Midt-Norge er en svært alvorlig sak. Konsekvensene av mulig lovbrudd er alvorlige for samfunnet. På denne bakgrunn mener Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA) at det er riktig at det settes i gang et granskingsarbeid av asfaltbransjen.

- Det er alvorlige påstander knyttet til prissamarbeid som har kommet fram gjennom media de siste dagene. Konsekvensene for samfunnet, for bransjen og for enkeltaktører gjør at det melder seg en rekke grunnleggende spørsmål som fortjener åpne og ærlige svar, sier administrerende direktør i EBA, Jon Sandnes.

EBA mener derfor at det er riktig å få en gjennomgang av asfaltmarkedet gjennom en utredning og gjennomgang av markedet, konkurransesituasjonen og prisutviklingen de siste årene.

- På vegne av bransjen mener jeg er slik åpenhet er viktig for å få fakta på bordet. En utredning ble gjennomført i fjor for de såkalte funksjonskontraktene. En tilsvarende utredning for asfaltmarkedet vil bidra til å få belyst de aktuelle problemstillingene på en grundig og god måte, sier Sandnes.