Pengene skal gå til vei

– Dersom etterforskningen viser at det har pågått prissamarbeid i veisektoren, er dette svært alvorlig, og noe som jeg reagerer sterkt på, sier Arbeiderpartiets samferdselspolitiske talskvinne, Anne Marit Bjørnflaten.

Bjørnflaten påpeker at det de senere årene er satt av store summer til vedlikehold av veiene.

– Disse pengene skulle gå til nye kilometer med asfalt og til å sikre veiene, ikke til å berike enkeltpersoner. Derfor er det viktig at man nå kommer til bunns i denne saken, sier hun.

– Vi har over tid reagert på den sterke prisveksten på vedlikeholdskontrakter i veisektoren, de såkalte funksjonskontraktene. Enkelte kontrakter har økt med 80 - 90 prosent på få år. Derfor mener jeg at det er behov for en bred gjennomgang av bransjen for å avdekke eventuelt ulovlig prissamarbeid, også utenfor Midt-Norge, sier Bjørnflaten.

Også tidligere på 2000-tallet ble det avdekket prissamarbeid mellom flere av de største entreprenørene innenfor vedlikeholdssektoren.

– Jeg forventer derfor, i tillegg til at Konkurransetilsynet etterforsker saken, at også bransjen nå tar et ansvar for å rydde opp i disse forholdene. Vi må ha tillit til bransjen, og tillit til at fellesskapets penger ikke misbrukes, avslutter Bjørnflaten.