Rift om urban fjordidyll

Før salgsstart står boligkjøpere i kø for å kjøpe leiligheter i det området som vil bli sentrum på Fornebulandet.

Fornebu Utvikling ASA (FBU), ansvarlig utbygger av Fornebulandet, legger nå ut nye leiligheter for salg i det populære boligområdet Koksabukta.

- Vi har fått mange henvendelser fra interesserte som har satt seg på venteliste, og vi forventer en god salgsstart. Folk har nå fått øynene opp for hvilke unike muligheter dette boligområdet tilbyr og ser at Fornebulandet tar form, sier Arvid Sveen, utviklingsdirektør i Fornebu Utvikling.

Koksabukta omfatter rundt 200 leiligheter med underliggende parkeringskjeller. Tidligere salg i Koksabukta har gått raskt unna og bygging av totalt 87 leiligheter i byggetrinn1 er allerede i gang. Nå blir 31 nye leiligheter i byggetrinn 2 lagt ut for salg, og i løpet av første kvartal 2011 blir ytterligere 50 leiligheter lagt ut for salg.

LINK Arkitektur AS har tegnet prosjektet i Koksabukta.

- Det unike med Koksabukta er nærheten til både landskapsrommet og den urbane aktiviteten knyttet til sentertorget i nord. Husene ligger som et bindeledd mellom torget og parklandskapet, og foran seg har de et åpent landskap med park og sjø, sier sivilarkitekt Bjørn Andreassen i Link Arkitetur.

Kjøpesenteret vil bli bygget av KLP Eiendom og forventet byggestart er høsten 2011.

Leilighetene i Koksabukta er fordelt på sju bygninger og byggetrinn 2 består av totalt 81 leiligheter fordelt på tre hus. Leilighetene varierer i størrelse fra 40-125 kvm i prisklasser fra 1.550.000 til 9.600.000 inkl. en parkeringsplass.