Skanska: Viktig å være pådriver

- I stedet for å kjempe i mot en hver nyskapning i bygg og anlegg er det viktig at byggenæringens bedrifter og organisasjoner er en pådriver.

- Det er årsaken til at vi i Skanska har sendt et eget brev til Kommunal- og regionaldepartementet som vårt innspill til Stortingsmeldingen om bygningspolitikk, sier adm.dir. Petter Eiken i Skanska Norge til Byggeindustrien.

- Vi er veldig opptatt av at det føres en bygningspolitikk som angir retningen for utviklingen av næringen. Det er også viktig at vi som næring støtter opp om det som kan være fremtidsrettede og bærekraftige løsninger. Det er viktig at myndighetene setter forutsigbare mål og rammebetingelser når man nå skal utforme en ny bygningspolitikk, sier han som tilføyer at en hovedutfordring er den manglende samordning av offentlige instanser.

Det skaper selvsagt problemer når man skal forholde seg til fem departement og deres underliggende etater i en alt for meget fragmentert kundebase.

I brevet peker Skanska på en lang rekke tiltak som kan gjøre forholdene i byggenæringen bedre – og som samtidig kan føre til at vi får bedre bygg og anlegg som er bærekraftige over tid. I brevet pekes det på forhold i energi og miljø. Man tar opp insentiver for miljøriktige løsninger og man er opptatt av FOU og kompetanse i næringen.