Rana-rådmann etterforskes for korrupsjon

Rådmann og teknisk sjef i Rana kommune etterforskes sammen med en forretningsmann for korrupsjon, fordi forretningsmannen spanderte ferietur på de to kommunetoppene.

Sist sommer var rådmann Sigmund Johnsen og teknisk sjef Bjørn Bech-Hanssen på et gratis ferieopphold i Tyrkia, i en leilighet som tilhørte forretningsmannen Cafer Karan, skriver Rana Blad.

Like før ferieturen kjøpte rådmann Johnsen en leilighet i Alanya i Tyrkia av Cafer Karan. Leiligheten ble kjøpt for 1,7 millioner kroner, noe som senere viste seg å være 300.000 kroner under takst.

Politiadvokat Nina Lunde i Helgeland politidistrikt bekrefter overfor avisa at politiet har iverksatt etterforskning av de tre personene. De etterforskes opp mot korrupsjonsbestemmelsene i straffeloven.

Kontrollutvalget for Rana kommune har allerede konkludert med at rådmann Sigmund Johnsen brøt kommunenes etiske retningslinjer ved å motta gratis ferieopphold samt å kjøpe leilighet til fordelaktig pris fra Karan.

Kommunen har betydelige forretningsforbindelser med Karan. Blant annet leier kommunens flyktningtjeneste leiligheter av ham.

Alle de tre som nå skal etterforskes, sier til avisa at de håper etterforskningen vil føre til at de faktiske forholdene kommer på bordet.

Kommunestyret skal behandle saken 8. februar.