Samfunnsansvar / CSR

 

Norconsult AS er med sine 1750 ansatte Norges største tverrfaglige rådgiver rettet mot samfunnsplanlegging og prosjektering. Vi leverer tjenester nasjonalt og internasjonalt knyttet til bygg og eiendom, energi, industri, informasjons- og kommunikasjonsteknologi, kommunalteknikk, miljø, olje og gass, plan, samferdsel, samfunnssikkerhet og tekniske systemer. Selskapet, som er ansatteid, har hovedkontor i Sandvika og 56 andre kontorer i Norge og i utlandet.

FirmaNorconsult
FylkeVestfold
StedHorten
Søknadsfrist21.02.2011

Norconsults kontor i Horten har i dag 9 medarbeidere og er et kompetansesenter innen HMS, kvalitet, samfunnssikkerhet, beredskap og vannmiljø. Vi har stor pågang av oppdrag og ønsker å utvikle våre tjenester innen kontorets fagområder.

Kontoret vil doble sin bemanning og trenger derfor dyktige medarbeidere som har lyst til å jobbe i et tverrfaglig, åpent og uformelt rådgivermiljø. Vi oppfordrer både erfarne og nyutdannede til å søke. Det er også mulig å arbeide ut fra andre kontorer i Norconsult dersom det er ønskelig.

Vi er spesielt ute etter medarbeidere med erfaring og kompetanse som kan utvikle/komplettere vår kompetanse innen CSR, herunder spesielt hensynet til samfunnskonsekvenser, internasjonal politikk og samfunnsøkonomi. Norconsult er spesielt på jakt etter deg med kompetanse innen et eller flere av følgende temaer:

 

* Utvikle og/eller implementere CSR policy og -planer.

* Etablere mål og akseptkriterier for CSR.

* Identifisere relevante nasjonale og internasjonale krav og retningslinjer.

* Kartlegge og vurdere risikoforhold tilknyttet prosjektet/underleverandører/bedriftens virksomhet.

* Organisere og drifte CSR-arbeidet tilknyttet prosjektet.

* Utvikle og implementere beredskapsplaner.

* Følge opp uønskede hendelser og tilstander.

* Planlegge og gjennomføre interne revisjoner/tilsyn.

* Følge opp rapporterte forhold fra eksterne revisjoner og myndighetstilsyn.

* Dokumentere og rapportere det systematiske CSR-arbeidet (Global Reporting Index (GRI), tredelt bunnlinje etc.).

 

Internasjonalt har utviklingen gått i en retning av stadig sterkere fokus på et mer ansvarlig næringsliv. Det stilles krav fra både myndigheter og opinionen om at bedrifter må ta større samfunnsansvar. Begrepet ”Bedrifters samfunnsansvar”, eller ”Corporate Social Responsibility” (CSR), omfatter bedrifters sosiale og miljømessige ansvar (herunder arbeidsmiljø og ytre miljø). Dette ansvaret strekker seg utover gjeldende krav i dagens lovgivning, men norske myndigheter har også klare intensjoner om å lovfeste bedrifters samfunnsansvar i norsk regelverk.

Gjennom målrettet og systematisk CSR-arbeid ønsker vi å bidra til at våre oppdragsgivere i tilknytting til NOs prosjekter, spesielt internasjonalt, oppnår forbedret bedriftsprofil og omdømme (både nasjonalt og internasjonalt), fornøyde og stolte medarbeidere, samt bidrar til å skape et tryggere og bærekraftig samfunn. Det systematiske CSR-arbeidet omfatter alle faser og nivåer i en virksomhet, og medvirkning er en kritisk faktor for et vellykket resultat.

 

Vi tilbyr

* Gode lønns- og ansettelsesbetingelser.

* Faglige utfordringer og muligheter for utvikle deg i spennende prosjekter sammen med dyktige medarbeidere.

* Godt arbeidsmiljø og et godt sosialt miljø.

* Fokusering på kompetanse- og personalutvikling.

* Studieturer, ulike sosiale arrangementer, idrettslag, bedriftshytter mm.

 

Innsendelse av søknad

Søknad med CV, vitnemål og attester sendes vårt elektroniske søknadsskjema på www.norconsult.no

 

Vis flere stillinger: