Brøytebil funnet, sjåfør fortsatt savnet

Brøytebilen som ble tatt av et skred i Gyadalen i Rogaland søndag, ble onsdag funnet på seks meters dyp. Mannen som kjørte bilen er fortsatt savnet.

– Vi har hatt dykkere nede ved bilen, og de så ingen tegn til at sjåføren var inne i bilen. Samtidig forteller de at skadene på førerhuset er så store at det er vanskelig å se inn, sier operasjonsleder Arild Bjørnevoll i Rogaland politidistrikt til NTB. Det skal også være dårlig sikt under vann på grunn av vegetasjon som har fulgt med i raset.

Brøytebilen ble funnet ved hjelp av en ubemannet miniubåt, ti minutter etter at søket startet ved 11.30-tiden onsdag formiddag. Da mørket falt på og sikten ble for dårlig, ble søket avsluttet kvart på seks på ettermiddagen. Bjørnevoll sier de vil starte opp igjen torsdag morgen og at første prioritet er å forsøke å komme seg inn i førerhuset for å se om den 36 år gamle sjåføren er i bilen.

– Hvis han ikke er der, vil vi fortsette søket i området rundt bilen.

Det er 30-40 meter dypt vann i søkeområdet. Stor rasfare gjorde at det tok flere dager før søket etter den savnede sjåføren og brøytebilen kom i gang.