Verket Røros

Verket Røros

Sted: Røros

Prosjekttype:
Storhall med tre håndballflater

Areal: Ca 6000 kvm

Totalentreprisekontrakt inkl.
mva:
68 millioner kroner

Byggherre: Røroshallen Eiendom

Byggherreombud:
Solvang og Fredheim

Totalentreprenør:
Lønnheim Entreprenør

Arkitekt: Lønnheim Entreprenør

Rådgivere: RIB: Tonning og Lieng - RIB for Contiga: Finseth rådgivende ingeniører - RIG: Sweco - RIBr: Teknoconsult - Oppmåling: Solvang og Fredheim - Teknisk koordinator: ENSI

Underentreprenører og leverandører: Sanitær og varme + RIV: K. Lund - Ventilasjon + RIV: Teknisk Ventilasjon - Elektro + RIE: Røros E-verk - Grunnentreprenør: Feragen Maskin - Stål og prefab betong: Contiga - Mur- og flisarb. + betonglev.: Johan Kjellmark - Lett-tak: Lett-Tak Systemer - Sand-wichelementer yttervegg hall: Paroc - Gulvstøp: Betcom Industrigulv - Gulvsparkling: Oslo Gulvavretting - Glassfasade og alu.dører/vinduer: H-Produkter - Brakkerigg: Cramo - Leddheisport: Autolift - Ståldører: Ulefos Brug - Tre-dører: Tore Ligaard - Taktekking: Protan - Blikkenslager: Ole Salvesen Eftf. - Innv. ståltrapper: Luftfiltrering Sikkerhet - System-himling/vegger: Modulvegger Trondheim - Maler-og gulvarb.: Rosenborg Malerteam - Brannisolering: Firesafe - Nettheisvegger, garderobebenker, knagger: Scandi Sport - Sportsgulv: Parkett og Idrettsgulv - Heis: Otis - Formicaplater m.m: E.A. Smith - Akustikkplater: Trysil Interiørtre - Fasadeplater: Plannja

På slutten av fjoråret kunne Lønnheim Entreprenør overlevere nok en storhall i Norge. Denne gangen på Røros.

– Storhallen på Røros var hall nummer 74 for Lønnheim og nå er vi i gang med hall nummer 76 i Røros sin nabokommune Os, sier prosjektleder Jorunn Ulvan og legger til at Skodje kultur og idrettsanlegg var Lønnheims hallprosjekt nummer 75 i Norge.

Tre håndballbaner
Storhallen på cirka 6000 kvadratmeter har fått navnet Verket og rommer tre håndballflater, garderobeanlegg, treningssenter, lager og vestibyle. Lønnheim Entreprenørs totalentreprisekontrakt med Røroshallen Eiendom AS har en verdi på cirka 68 millioner kroner inklusive moms.

En hall for det meste
Verket er bygget med en permanent tribune som ligger over garderobeanlegget og kan romme 490 tilskuere. I tillegg er det lagt til rette for teleskoptribuner med en kapasitet på opp mot 1900 personer.

Verket skal først og fremst være et tilbud til den lokale idretten, men det er også ambisjoner om å arrangere større tilstelninger som for eksempel landskamper i håndball. I tillegg til idrett kommer muligheter for messer, konserter og andre kulturarrangementer.

Ulvan forteller at hallen har en kjøreport som er 3,5 meter bred og 5,5 meter høy. Det meste kan med andre ord komme inn i hallen. Verket har også to skillevegger som enkelt kan dele hallen i tre.

Fornøyd bruker
Torstein Holm, daglig leder for Verket, sier til Byggeindustrien at storhallen har blitt grundig testet de første ukene den har vært i bruk. Verket fikk en pangstart med håndballturnering med 54 lag allerede under den første testhelgen.

– Vi er veldig godt fornøyd med hallen. Alt fungerer som det skal, sier Holm.

– Hallen betyr enormt mye for Røros. Den er selvsagt viktig for idretten, men Røros har også fått en utrolig bra messehall med et idrettsgulv som tåler slik aktivitet. Hallen har også lysforhold gode nok for fjernsynsopptak og et bra lydanlegg. Jeg mener vi har fått et solid og godt hallanlegg til en relativt nøktern pris, fortsetter han.

Verket er bygget inntil eksisterende Røroshallen og et mindre gymsalbygg tilhørende Røros vgs. Eksisterende haller skal også oppgraderes.

40 minus
Ulvan mener det ikke har vært de helt store utfordringene i prosjektet, men understreker samtidig at det er en stor og kompleks hall som blant annet er bygget med massive brannseksjoneringsvegger mot eksisterende bygningsmasse.

– Jeg må vel også innrømme at det var spesielt å starte byggingen av prosjektet på vinterstid i Røros. I januar i fjor var det over 40 kuldegrader i en hel uke. Da ble det ikke gjort så mye. Prosjektet har imidlertid gått som planlagt og vi overleverte faktisk litt før avtalt tid, sier Ulvan.

Lønnheims prosjektleder berømmer samarbeidet i prosjektet og fremhever at de blant annet har hatt med seg mange gode lokale entreprenører. Lokale aktører har stått for rundt 25 prosent av omsetningen i prosjektet.

– I de tilfellene lokale aktører er konkurransedyktige synes vi det er positivt å bruke disse. Det er noe vi vektlegger på alle steder vi bygger rundt om i landet, sier Ulvan.

Tekst og foto: Ådne Homleid. Flyfoto: Ole Jørgen Kjellmark


Flere prosjekter