Er passivhus farlige?

Overlege og spesialist på innemiljø mener passivhus vil medføre flere fuktskader og dårlig innemiljø. Overlege Jan Vilhelm Bakke i Arbeidstilsynet sier i et intervju med Aftenposten at han ønsker å sette på bremsene. Han advarer mot risiko for dårlig innemiljø i passivhusene slik de foreligger i dag. Interessen for passivhus er stor, og Enova gir bl a tilskudd til bygging av slike hus. Mange tusen passivhus er nå på tegnebrettet – og andelen passivhus vil ventelig øke sterkt i årene som kommer.

Vi mener at det er all grunn til å ta advarslene fra Bakke alvorlig. Det er viktig at de synspunktene han kommer med må bli tatt hensyn til. Det kan være at det finnes enkle løsninger. Men det å bygge for tette hus vet vi kan føre til problemer.

I neste utgave av Byggeindustrien vil vi ha et spesialtema om passivhus. Er det noen som har innspill eller tips – så send dette over til oss. Meldingene kan sendes til Arve Brekkhus – ab@bygg.no.

- Jeg er veldig bekymret over at man ikke har sett på mulighetene for at dette kan gå galt. Jeg har ikke sett noen publikasjoner hvor de tekniske løsningene er risikovurdert, og hvor det er undersøkt mulige helsekonsekvenser og sannsynligheten for at de kan oppstå, sier Bakke.

 

Les hva Aftenposten skriver her:

http://www.aftenposten.no/bolig/boligokonomi/article3992264.ece