Støper den nye jernbanebrua

500 m³ betong gikk med da bruoverbygningen av jernbanebrua ved Nyhavna i Trondheim ble støpt.

Mannskapet til entreprenøren NCC har stått på, og det begynner å bli tydelig at den nye jernbanebrua blir klar til bruk i sommer, melder Statens vegvesen.

Forrige fredag og tirsdag gikk med til det store støpet av selve jernbanebrua. Det var perfekt støpevær i går med mild temperatur. Det har så langt vært en kald vinter, og det skaper ekstraarbeid når man må smelte bort isen og snøen i forskalningsformen før betongen kan helles i. Men i går slapp de altså det.

Nå skal betongen stå i fred og herdes, før spennkablene i den 43 meter lange kassebrua spennes opp. Det er fortsatt en del jobb igjen, men i sommer vil togtrafikken bli flyttet over på den nye brua. I dag kjører den over en midlertidig bru like nord for anleggsområdet. Denne midlertidige brua har vært brukt i Bjørvika i Oslo før oss, og vil bli fraktet til Stjørdal og tatt i bruk i høst mens ny jernbanebru over E14 ved Halsøenkrysset bygges. Så her er det gjenbruk. Selv om jernbanebrua tas i bruk i sommer, vil Skippergata ikke åpnes for trafikk under brua før til senhøsten. Det er fordi det fortsatt er mye anleggsarbeid som må gjøres i området.