Festestranda Terrasse

Festestranda Terrasse

Sted: Rygge kommune

Prosjekttype: Leilighetshus med 15 store leiligheter og p-kjeller

Prosjektkostnad inkl. mva: 81,5 millioner kroner

Byggherre: Betongbygg Eiendom

Totalentreprenør: Betongbygg

Arkitekt: Link Arkitekttur

Rådgivere: RIB Multiconsult

Underentreprenører og leverandører: VVS: Storm Klima - Elektro: Installatøren - Hulldekker: Kynningsrud - Grunnarbeider: Jørgen Karstensen - Vinduer og ytterdører: NorDan - Aluminiumsdører: Saint-Gobain Bøckmann - Fliser: Betongbygg/Flisekompaniet - Parkett: Bo Andrèn - Ståldører: Lande Mek. Verksted - Gasspeiser: Peisselskapet - Kjøkken: Sigdal Kjøkkensenter - Innedører: Swedoor - Malerarbeid: Svein Strand - Balkong- og trapperekkverk: Weberg

Leilighetsprosjektet Festestranda Terrasse utenfor Moss sentrum tilbyr mye av det mange av oss drømmer om.

– Prosjektet har mange gode kvaliteter, men det er tomta og utsikten mot Oslofjorden som er mest spesiell, sier Tommy Karlsen, teknisk sjef og prosjektleder for totalentreprenøren AS Betongbygg.

Festestranda Terrasse er tegnet av Link Arkitektur AS og inneholder ett bygg med 15 meget romslige leiligheter som alle har flott utsikt mot Jeløya og Horten. Tomta ligger rett utenfor Moss sentrum på grensa mellom Moss og Rygge kommune.

– Det var Karlshus Bruk AS som eide tomta og utviklet prosjektet sammen med Link Arkitektur. Betongbygg Eiendom kjøpte seg senere inn i prosjektet og har vært byggherre, forteller Karlsen.

På rådgiversiden har prosjektet hatt med seg Multiconsult på byggeteknikk, mens prosjektets tekniske entreprenører selv har prosjektert sine respektive fag.

– Nøktern kvadratmeterpris
Festestranda Terrasse har leiligheter som spenner fra 100 til drøye 300 kvadratmeter. Den største leiligheten er riktignok et resultat av at en kjøper har investert i to enheter og slått de sammen til en leilighet. Leilighetene blir solgt med en kvadratmeterpris på rundt 40 000 kroner.

– Med tanke på beliggenhet og andre kvaliteter i prosjektet, synes vi dette egentlig er en relativt nøktern kvadratmeterpris, fastslår Karlsen og påpeker at det nå kommer et nytt prosjekt like i nærheten der kvadratmeterprisen vil ligge rundt 70 000 kroner.

Ifølge Betongbyggs prosjektleder er det i stor grad de i alderen 50+ som har investert i leilighet i Festestranda Terrasse.

Mye tilvalg
Det er mer enn utsikten som har høy standard ved Festestranda Terrasse. Tommy Karlsen trekker blant annet frem at det er to bilplasser i parkeringskjeller per leilighet, vannbåren varme, kostbare glassrekkverk på terrasser og flislagte fellesarealer. For kjøperne av leilighetene har det nok også vært meget viktig at prosjektet har hatt stor fokus på fleksibilitet rundt tilvalgsmuligheter.

– Det har vært ekstremt mange ulike valg av løsninger, så vi har virkelig fått testet oss i dette prosjektet, sier Karlsen. Han mener store tilvalgsmuligheter har vært avgjørende med tanke på salget av leilighetene.

Gjør mye selv
Betongbygg bygger rundt 100 leiligheter i året. Boligbyggingen utgjør nå cirka 50 prosent av entreprenørens årlige omsetning på rundt 200 millioner kroner. Ifølge Karlsen baserer de mye av boligbyggingen på egenutviklede prosjekter og de har valgt et konsept der de utfører veldig mye av de bygningsmessige arbeidene med egne ansatte. Ved Festestranda Terrasse har totalentreprenøren utført både betong-, murer-, tømrer- og flisarbeider.

– Jeg vil tro vi selv står for cirka 70-80 prosent av de bygningsmessige arbeidene og det gjør vi blant annet fordi vi mener at vi med egne ansatte får større kontroll med den kvaliteten vi leverer, sier Karlsen.

Hvordan ser 2011 ut for Betongbygg?
– Det ser veldig bra ut. Omsetningsmessig har vi det meste av året inne. Vi har blant annet et boligprosjekt i gang i Sarpsborg og vi skal i gang med ett til i Fredrikstad. Vi merker nå at boligmarkedet har blitt bedre. Salget går jevnt og trutt og vi sitter per i dag uten usolgte leiligheter i ferdigstilte prosjekter, opplyser Karlsen.

Tekst og foto: Ådne Homleid


Flere prosjekter