Aarstad tilbake i Norge

Geir Magne Aarstad valgte like før jul å si opp sitt arbeidsforhold som konsernsjef i Al Rajhi Groups entreprenørvirksomhet. Han er nå på plass i Norge hvor han i den nærmeste tiden vil vurdere ulike former for arbeidsforhold; ny lederrolle eller en mer konsulentbasert hverdag.

Aarstad har allerede takket ja til å påta seg en utvidet styreformannsrolle i Hinna Park.

– Jeg hadde kontrakt på stillingen i AlRajhi Group for to år. Jeg valgte imidlertid før jul å signalisere til eierne i Al Rajhi at jeg ikke ønsket å forlenge kontraktsperioden. Jeg er glad for at vi har kommet til en enighet om at jeg avslutter mitt engasjement tre måneder før denne perioden går ut, forteller Aarstad til Byggeindustrien.

Han sier det er to hovedårsaker til at han valgte å slutte i selskapet.

– Det ble etter hvert en utfordring at seks eiere av konsernet var i daglig virke i selskapene jeg var satt til å lede, uten at de hadde noen definert organisatorisk rolle. Dette skapte utfordringer som ikke er optimale for profesjonell drift. Det ble også stadig mer klart for meg at det er store forskjeller, ikke minst etiske, mellom måten det blir arbeidet på i Saudi-Arabia og hvordan jeg ønsker å gjøre forretninger. Det at jeg ikke klarte å få inn familien til det ”lukkede” Saudi Arabia hadde nok i tillegg også en påvirkning på min beslutning, sier Aarstad.

Gjort det samme igjen
Han sier likevel at han uten tvil ville tatt det samme valget igjen om tilsvarende mulighet hadde dukket opp.

– Oppholdet i Saudi-Arabia har vært utrolig spennende og jeg har lært veldig mye. Som del av et stort arabisk entreprenørselskap har jeg fått nye impulser og vært med på gjennomføringen av flere prosjekter av dimensjoner, sier Aarstad.

Fra Riyadh ledet han en organisasjon bestående av elleve selvstendige aksjeselskaper. Disse selskapene omsetter for sju milliarder USdollar og har ca 24.000 ansatte.

Aarstad forteller også at det har vært interessant å følge den norske byggenæringen fra utsiden.

– Det finnes mye kompetanse og erfaring i den norske bygge- og anleggsbransjen som gir oss muligheter i det globale marked. Internasjonal erfaring vil også tilføre kompetanse og impulser tilbake til det norske bygge- og anleggsmarkedet. Spesielt ser jeg at noen arkitekt- og rådgivermiljø har internasjonalt fokus, og jeg håper flere ser og griper mulighetene, utdyper han.

Hinna Park
Aarstad vurderer nå hva han skal bruke tiden på fremover. Blant annet går han inn som styreformann i Hinna Park.

– Jeg ser frem til å bekle dette vervet. Hinna Park området har vært gjennom en rivende utvikling, men det er fortsatt mye spennende som skal skje fremover. Jeg gleder meg til å bidra i denne utviklingen, sier han.

Aarstad forteller at han også forhåpentligvis vil kunne bidra til utvikling av andre selskap.

Han har altså flere planer rundt hva kan skal gjøre fremover, men holder døren åpen for nye spennende muligheter.