Cat tar markedsandeler

Fersk salgsstatistikk fra Maskingrossiternes Forening MGF viser at Pon Equipment i fjor tok betydelige markedsandeler i småmaskinsegmentet.

Ole Petter Holene, leder for småmaskinavdelingen i Pon Equipment, forteller til Byggeindustrien at både markedet og markedsandelene hadde en hyggelig økning i 2010.

- Vi har nå bikka en markedsandel på ti prosent på småmaskiner. Det betyr at vi klarte vårt første delmål, sier han.

Pon Equipment har tidligere flagget at de ønsker en mye sterkere posisjon i maskinsegmentet under 15 tonn. I fjor høst opprettet de derfor en egen småmaskinavdeling med Ole Petter Holene som sjef for Pon-landene Danmark, Nederland, Sverige og Norge. MGF-statistikken viser at satsingen begynner å gi resultater.

– Vi hadde en markedsandel på seks prosent i 2009. Hoppet vi gjorde i Norge i 2010 er derfor bra. I år er målet en markedsandel på 15 prosent og i 2012 18 prosent. Frem mot 2015 skal vi stabilisere oss på en markedsandel på 20 prosent, opplyser Holene.

– Vi har nå et helt annet fokus på småmaskiner enn vi har hatt tidligere. Vi har blant annet spisset markedsfremstøtene våre mye mer og ikke minst har vi satset veldig mye på demo, blant annet gjennom vår Cat Convoy, fortsetter Holene.

Det er salget av mindre hjullastere og gravemaskiner under 8-tonn som har vært spesielt oppløftene for Pon Equipment i 2010.

Hva tenker du om markedet i 2011?

– Jeg er ganske sikker på at småmaskinmarkedet vil gå opp 10-15 prosent og jeg vil nok tro at hele markedet vil øke omtrent like mye. Vi er fortsatt langt under nivået i 2007 og 2008, men våre prognoser sier at vi vil passere den gamle toppen i 2015, svarer Holene.