Skredfare hindrer leting etter brøytebilsjåfør

Letingen etter brøytebilsjåføren som er savnet i Eigersund kommune i Rogaland, kan tidligst gjenopptas tirsdag. Området er svært utrygt.

Vegvesenet ber folk la bilen stå

Over 70 veier er stengt på grunn av flom og ras på Vestlandet. Vegvesenet ber folk la bilen stå.

– Jeg vil anbefale folk å unngå å kjøre, sier vaktoperatør Camilla Einarsen i Statens vegvesen til NRK.

Rådet gjelder hele Vestlandet. Spesielt ille er det i Hordaland og Sogn og Fjordane.

Kaoset på veiene ble utløst da det ble mildvær søndag. Det har gått en lang rekke ras, i tillegg flommer vannet i veiene mange steder.

Bergensbanen ble sperret av et ras i 6.30-tiden mandag morgen. Et tog mellom Voss og Bergen måtte returnere til Voss da det gikk et ras over linjen mellom Bulken og Evanger.

Odda er et av de stedene som er hardest rammet av været. Tre av de fire veiene ut av Odda er stengt mandag morgen.

Hovedredningssentralen fikk melding om at en brøytebil med sjåfør var savnet på fylkesvei 42 mellom Tonstad og Helleland like før klokka 21 søndag kveld. Flere skred har gått i området, og mandag ettermiddag var veien fortsatt stengt.

– Vi frykter at bilen har kjørt ut i Gyavannet, og det er der vi må fortsette å lete. Vi må først og fremst tenke på sikkerheten til mannskapene, og vi vil vurdere å gjenoppta letingen tirsdag morgen, opplyser operasjonsleder Karstein Tendenes i Rogaland politidistrikt til NTB.

Et Sea King-helikopter, politi og dykkere fra brannvesenet ble satt inn i letearbeidet søndag kveld. Av hensyn til mannskapenes sikkerhet ble letingen avsluttet etter et par timer. Det siste skredet gikk ved 23-tiden søndag kveld.