Stadig mindre lagre av veisalt

Nedsatte fartsgrenser og glattere veier kan bli konsekvensene når lagre av veisalt i Norge går tomme etter høyt forbruk i vinter.

Saltlagrene er på god vei til å bli tomme og tømmes ned igjen så fort de fylles opp. Statens vegvesen har bedt alle regioner ha en liste klar over hvilke veier som vil måtte klare seg uten salt, skriver VG.

– Det er for tidlig å konkludere med at det er nok salt i Norge denne vinteren, sier markedssjef Kim Aslaksen i Norges største saltimportør, GC Rieber Salt AS.

Saltforbruket denne vinteren har vært ekstraordinært. Fra Agder til Hordaland har forbruket vært fordoblet så langt. Senking av fartsgrensene er også et aktuelt tiltak hvis saltsituasjonen skulle forverre seg.

– Ingen av oss kan huske en tilsvarende stor mangel på salt i alle fall de siste tjue årene. Det er rett og slett tomt, så situasjonen er veldig spesiell, sier daglig leder Karen Mjelde Øverbø i Saltimport AS.

Mange av entreprenørene som skal salte veiene, sliter fordi de risikerer bøter dersom ikke veivesenets standard følges. Håpet er tørt og kaldt vintervær framover, men været de nærmeste dagene er spådd å bli mildere. (©NTB)