Agder Energi investerer i bioenergiselskap

Agder Energi Venture har kjøpt 70 % av aksjene i Bioenergy, et selskap som har spesialisert seg på bygging og drifting av bioenergibaserte nærvarmeanlegg.

- Dette er en spennende og industriell riktig investering innen bioenergimarkedet. Vi har stor tro på markedet for selskapets virksomhet, og sammen med vår nylige investering i Norsk Energigjenvinning, har vi nå et godt utgangspunkt for videre vekst innen bioenergi, sier daglig leder Tor Øystein Repstad i Agder Energi Venture.

Investeringen bygger opp om Agder Energis visjon om å være en ledende norsk aktør innen klimavennlige energiløsninger

I det norske varmemarkedet har Bioenergy en god posisjon. Selskapet har også et stort nettverk i markedet for bioenergi. Daglig leder Odd Egil Reinås er godt fornøyd med avtalen som er inngått.

- Bioenergy styrkes ved å få inn en sterk industriell eier som Agder Energi. Vi ser frem til den videre utviklingen av selskapet, sier Reinås.

Biobasert energi er et satsingsområde for norske myndigheter. EUs målsetting om å øke andelen fornybar energi som energikilde vil også føre til økt etterspørsel etter energi fra biobrensel fremover.