Miljøhuset GK blir passivhus

GKs nye kontor i Oslo vil holde passivhusstandard og blir et utstillingsvindu der de tekniske løsningene er optimalisert for lavt energibruk og minimal miljøbelastning.

Prosjektet er organisert som to separate totalentrepriser hvor StorOslo Prosjekt har prosjektledelsen og Bunde Bygg AS har leveransen av alt det bygningsmessige til en kontraktssum på 110 millioner kroner. GKs nye kontorbygg på drøyt 13 000 m² over fem etasjer med verksted og lager skal stå ferdig våren 2012. Grunnarbeidene startet opp høsten 2010.

GK Norge AS er totalteknisk entreprenør (TTE) og har leveranse av ventilasjon/ klimaanlegg, kjøle- og varmepumpe, rør- og sanitærløsninger og alle elektrotekniske systemer. TTE sikrer at de tekniske fagene integreres sømløst.

– Når bygg står for 40 prosent av energibruken, så er det av stor betydning å nedlegge innsats for å redusere dette. GK er en ingeniørbedrift som jobber med inneklima og energi. Nå får vi et utstillingsprodukt som viser hva vi står for – og anledning til å leve som vi prediker, sier John-Erik Karlsen, konserndirektør i GK Konsern.