Bravida med større oppkjøp

Bravida kjøper VVS-virksomheten A. Halvorsen & Sønn, som har hovedmarkedet sitt på Romerike og i Oslo. Oppkjøpet styrker posisjonen til Bravida innen VVS, og skal være et ledd i arbeidet mot å bli den største VVS-aktøren i Oslo-området.

– A. Halvorsen & Sønn er et veldrevet selskap, med en solid markedsposisjon i sitt hjemmemarked. Oppkjøpet bidrar til å bedre vår posisjon innen VVS ytterligere i Oslo-regionen. Bravida skal være ledende der vi er, på de fagområdende vi tilbyr og kjøpet av A. Halvorsen er derfor viktig for oss, sier administrerende direktør Eirik Frantzen i Bravida.

A. Halvorsen & Sønn har i dag 50 medarbeidere og en solid kundebase i Oslo og på Romerike. Selv om selskapet nå blir en del av Bravida, vil virksomheten vil fortsatt bruke firmanavnet lokalt.

– Selskapet blir vår største enheten innenfor VVS i Oslo. Den vil etter hvert samarbeide mer med våre eksisterende enhet for å øke bredden av tjenestetilbudet både for deres kunder og for våre eksisterende kunder, sier regionsdirektør Tore Bakke i Bravida, region Øst.

A. Halvorsen & Sønn hadde i 2010 en omsetning i størrelsesorden 70 millioner.

– Det er to tydelige tendenser vi ser i markedet nå, den ene er ytterligere spesialisering og utnyttelse av moderne, tekniske løsninger. Den andre er et økende antall prosjekter der oppdragsgivere etterspør flerfaglig kompetanse. Med oppkjøpet er vi bedre i stand til å levere bedre på begge, sier han.

Bravida er i dag Norges største installasjons- og servicetjeneste-virksomhet innen elektro og blant de største på rør og ventilasjon.

– Oppkjøpet av A. Halvorsen & Sønn er derfor en del av vår vekststrategi. Nasjonalt ser vi også primært på ytterligere vekst innen rør og ventilasjon, enten ved å bygge opp solide enheter der vi allerede er eller kjøpe opp regionale aktører, sier Eirik Frantzen.

Bravida har i dag i overkant av 2.000 medarbeidere i Norge og 8.000 ansatte i konsernet, som har virksomhet i Norge, Sverige og Danmark.