ID-kortene er viktige!

Vi forstår ikke motivet dersom det er ”seriøse” aktører i Norge som har stevnet ID-kort-ordningen inn for ESA. Nå har BNL sendt en egen delegasjon til Brüssel for å forsvare ordningen. Skal vi komme svart arbeid til livs – og skal vi bygge opp en seriøs byggenæring er ordningen med ID-kort etter vårt syn et riktig grep.  

Ordningen med ID-kort hindrer ikke fri flyt av hvit arbeidskraft, men ordningen er kanskje ikke like populær for dem som driver i grått og svart.

Vi er enig med adm. dir. Ketil Lyng i BNL som sier at ID-kort-ordningen er særdeles viktig for hele næringen. - Med tanke på befolkningsveksten vet alle at det kommer til å være høy aktivitet årene fremover, og da er vi helt avhengige av utenlandsk arbeidskraft. Derfor er det overmåtelig viktig at ID-kort-ordningen opprettholdes, sier han til Byggeindustrien.

Han påpeker at ordningen sikrer og forenkler bruken av utenlandske arbeidere for norske entreprenører og byggherrer, og at uten en slik ordning vil dette bli vesentlig vanskeligere.

Siden ordningen ble innført i Norge i 2008 er det utstedt over 250 000 ID-kort.

På Byggedagene i 2011 skal Skattedirektoratet lansere en ny aksjon mot svart arbeid. Forhåpentligvis er saken om ID-kort også avklart til den tid.