Vurderer Snøhvit II

Statoil og de øvrige partnerne i Snøhvit-lisensen vurderer å bygge en ny gassfabrikk for å øke kapasiteten på Melkøya utenfor Hammerfest.

Partnerne har allerede gjennomført det de kaller en mulighetsstudie. Neste trinn er å utrede teknologiske løsninger som kan gjøre det lønnsomt å bygge ut en ny fabrikk for produksjon av LNG (flytende naturgass), opplyser Statoil, som er operatør og eier av en tredel av lisensen.

– Vi vurderer en utvidelse av kapasiteten på Melkøya ved å bygge en ny LNG-fabrikk. Utvidelsen vil framskynde produksjon av gass som allerede er funnet og åpne for tidligere produksjon av eventuelle nye gassfunn, sier selskapets prosjektleder Geir A. Owren.

Dagens produksjon på Melkøya ligger på 13.000 tonn LNG daglig, pluss 2.000 tonn kondensat og 900 tonn LPG.

Statoil understreker at en eventuell utbygging ligger et stykke fram i tid. Investeringsbeslutningen skal etter planen tas i 2013 og et eventuelt nytt anlegg vil stå klart fem år senere. I tillegg til arbeidene på Melkøya, vil byggingen av den såkalte Snøhvit Tog II medføre omfattende utbygging til havs og et nytt rør inn til land.

Området rundt øya skal være klargjort for mulige utvidelser etter at arkeologer fra Tromsø Museum har gjennomført utgravinger i området de siste to årene.