Nordisk konferanse om miljømerking av bygg

For første gang skal det arrangeres en nordisk konferanse om sertifisering av bærekraftige bygg, såkalte grønne bygninger.

Nordic Green Building Council Conference 2011 vil bli avholdt i Stockholm 10-11. februar og vil samle omlag 200 nordiske deltakere. Tema vil være de ledende nasjonale sertifiseringssystemene samt de internasjonale som BREAM og LEED, og hvordan man best kan få spredd kunnskap om og får byggherrer til å velge grønne bygg.

– Miljømerking av bygg er på sterk fremmarsj internasjonalt og øker også raskt i Norden. Merkeordningen er også et viktig beslutningsgrunnlag for investorer, bygg- og eiendomsselskaper samt utleiefirmaer, konstaterer Bengt Wånggren, sjef for Sweden Green Building Council som står som arrangør for konferansen i samarbeid med de øvrige nordiske Green Building Councils og Nordisk Innovationscenter.

Det kommer foredragsholdere fra hele Norden samt fra England. Paul King som er sjef for UK Green Building Council og styreleder i det europeiske nettverket World Green Building Council, skal fortelle om hvor stort miljømerking av bygg er blitt rundt omkring i verden. Fra Norge stiller kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete. Hun får selskap av Victoria Olausson som er forfatter av boken Grön kommunikasjon samt Jyri Seppälä som skal ta for seg temaet ”Mot et karbonnøytralt samfunn”.

De nordiske Green Building Councils jobber for å skape forutsetninger for godt bebygde miljøer hvor bærekraftige løsninger etterspørres og premieres.