Cramo kjøper tysk maskinutleier

Cramo kjøper Theisen Baumaschinen og utvider sin virksomhet til også å omfatte Tyskland, Østerrike, Sveits og Ungarn.

Theisen er det tredje største foretaket innen maskinutleier i Tyskland med en omsetning på 86 millioner Euro 2009. Cramo kjøper selskapet av Arrex-Beteiligunges GmbH som er et privateid holdingselskap.

Theisen leier for det meste ut anleggsutstyr, byggstillas, lifter og verktøy. I tillegg til utleievirksomheten driver selskapet også salg av utstyr. Tyskland står for va. 90% av omsetningen.

Foretaket er etablert over hele Tyskland med over 90 utleieavdelinger. I tillegg finnes det 9 avdelinger i Østerrike, tre i Sveits og en i Ungarn. De 274 medarbeiderne fortsetter som ansatte i Cramos regi.

– Oppkjøpet styrker Cramos markedssituasjon på det europeiske markedet for maskinutleie. Theisen er et svært godt komplement til vår nåværende virksomhet og timingen er perfekt, sier Vesa Koivula, konsernsjef i Cramo.

– Via Theisen får vi en utmerket plattform i Tyskland som er det fjerde største utleiemarkedet i Europa. Tyskland er også spesielt interessant med tanke på at den positive utviklingen etter konjunkturnedgangen der er sterk. Vi ser en lignende utvikling i de nordiske landene.

Cramos omsetning i Sentral- og Øst Europa vil bli mer en fordoblet. Basert på de to virksomheters omsetning til sammen (2009), som utgjorde 533 millioner euro, kommer Cramo til å bli nest størst innen maskinutleie i Europa.

Theisens kunder er kommer fra bygg- og anleggsbransjen, eiendomsforvaltning, serviceforetak og private kunder.

– Theisens og Cramos kundegrupper er svært lik hverandre. Theisens nasjonale nett av utleieavdelinger innebærer store muligheter for å introdusere nye produkter og tjenester til Theisens nåværende kunder. Vi får også øket muligheter for å hjelpe internasjonale kunder i Europa, sier Vesa Koivula.

– Denne forretningen gir en utmerket mulighet for å kombinere Theisens virksomhet med et av de ledende selskap på markedet for maskinutleie. Med Cramos ressurser kan virksomheten vokse ytterligere, sier Alexander Renner, adm. dir på Theisen.