Selvaag venter kraftig boligvekst

Selvaag Bolig, en av Norges største boligbyggere, har solgt nær 400 boliger i 2010. Selskapet mener markedet vil være svært godt framover, og håper å kunne øke til omtrent dobbelt så mange boliger årlig.

Selvaag vurderer å hente inn mer egenkapital for å kunne trappe opp boligbyggingen, skriver selskapet på sin egen nettside.

– Det bygges for få boliger, spesielt i Oslo-området. Vi vil se en kraftig økning i etterspørselen frem mot 2015. Dette skyldes i hovedsak at det er stor tilflytting til byen, samtidig som det bygges alt for få boliger. Forventninger til lav rente og økonomisk vekst spiller også inn, sier konserndirektør Olav H. Selvaag i Selvaag.

– Vi har god finansiering i dag, men for å kunne satse enda tyngre vurderer vi nå å trekke inn finansielle partnere i vårt boligselskap Selvaag Bolig, sier Selvaag.

Selvaag er Norges mest erfarne boligbygger, med nær 50 000 boliger bak seg. Selvaag Bolig har gjennom hel- og deleide prosjekter over 10 000 boliger under utvikling, fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord. I fjor kunngjorde selskapet også et prosjekt i Stockholm. Olav H. Selvaag understreker imidlertid at det er Oslo og kommunene rundt som vil få flest nye Selvaag-boliger i årene som kommer. Boligene selges under merkenavnene Selvaag Start, Selvaag Hjem og Selvaag Pluss.