Dag Falk-Petersen ny konsernsjef i Avinor

Styret i Avinor AS har tilsatt Dag Falk-Petersen (56) som konsernsjef. Falk-Petersen kommer fra stillingen som administrerende direktør i CHC Helikopter Service AS.

Falk-Petersen har hatt flere lederstillinger i norsk luftfart og i Forsvaret. Som operativ direktør for SAS Norge hadde han blant annet ansvar for drift og flysikkerhet. Falk-Petersen er utdannet jagerflypilot i USA og ved Luftforsvarets krigsskole.

CHC Helikopter Service er del av verdens største helikopterservice selskap, CHC Helicopter, og er med sine 31 helikoptre den største helikopteroperatøren på norsk kontinentalsokkel.

- Med Dag Falk-Petersen har Avinor fått en konsernsjef med betydelig ledererfaring og god kjennskap til luftfarten. Avinor er inne i en tid med store operative og strukturelle utfordringer og muligheter. Styret er meget godt fornøyd med at

Avinor har fått en leder med både solid strategisk kompetanse og praktisk erfaring, uttaler styret i Avinor.

- Avinor har ansvar for både sikkerhet og infrastrukturen i flybransjen. For meg som har vært en del av luftfarten i hele min yrkeskarrière er dette en unik mulighet til å være med å påvirke de to forhold som ligger mitt hjerte nærmest. Jeg kommer til å ta med meg fantastisk gode minner og mye ny erfaring fra min tid i CHC Helikopter Service, sier Dag Falk-Petersen

Falk-Petersen tiltrer som konsernsjef i Avinor etter nærmere avtale.