Sagstuen satser på kompetanse

Håkon Opkvitne i Sagstuen er nyutdannet autorisert glass og fasaderådgiver.

Håkon Opkvitne har siden høsten 2007 vært ansatt som prosjektleder hos Sagstuen AS, og har hatt sitt spesialfelt innen balkong- rekkverk og innglassing.

- Gjennom et godt gjennomført kurs, som Autorisert glass- og fasaderådgiver, med høyeste resultat er Håkon godt rustet til å ta fatt på nye krevende oppgaver innen glass og fasade prosjekter, skriver Sagstuen i en pressemelding.

Med dagens miljø utfordringer tenderer utviklingen mot stadig høyere krav til redusert energiutslipp, og i kombinasjon med krevende konstruksjoner og strenge brannforskrifter er dette et fag som må beherskes på flere fronter.

Som leverandør av Norsk Hydro`s Wicona Building Systems, ser Sagstuen viktigheten av at medarbeiderne er oppdaterte på våre produkter så vel som på lover og forskrifter.

Det er Glass og fasadeforeningen som holder kurs for autorisasjon innen Glass og fasaderådgivning, og etter henvendelse til Per Henning Graff i Glass og fasadeforrenigen sier han følgende i forbindelse med kurset:

- Vår erfaring er at de firmaene som sender sine ansatte på kurs og gir dem opplæring, er de firmaene som er, og vil bli, ledende i bransjen. Dette viser seg å holde stikk også blant de mindre firmaene med få ansatte. For å kunne tilby våre medlemmer kompetanse på et høyt nivå, arrangerer Glass og Fasadeforeningen kurs for å kunne autoriser rådgivere i bransjen.

Det benyttes foredragsholdere både fra GF og utenfra, og kurset går over 3 samlinger a 3-4 dager. Etter gjennomført kurs, må kandidaten levere en prosjektoppgave som er meget krevende. Det snakkes om fra 2-300 timer for å komme gjennom denne oppgaven.

For å holde denne gruppen med fagfolk oppdaterte, og for å beholde sin autorisasjon, må rådgiverne hvert femte år inn til en oppdatering. Dette går over to dager, og er en oppfriskning av kunnskapen, og innføring i nye regler og forskrifter.