I rute på Toventunnelen

- Vi er godt i rute med Toventunnelen, og regner med at arbeidene i Drevjadalføret starter i løpet av våren, sier prosjektleder Steinar Livik i Statens vegvesen.

Etter ett års arbeid har vi tatt et godt steg for å fullføre ny veg mellom Indre og Ytre Helgeland

I dag er det ett år siden første spadestikk på arbeidet med ny fv. 78 mellom Halsøya og fv. 17. - Vi har hatt stor aktivitet. Det første året med anleggsdrift har arbeidene med Toventunnelen vært hovedfokus. Da vi tok juleferie hadde vi nådd 3900 meter av den totalt 10660 meter lange tunnelen. Det er vi meget tilfredse med, sier Livik.

Pr. dags dato er alle arbeider med Toventunnelen i rute.

I tillegg har vi bygget veg både på østsiden og vestsiden av tunnelen.

Det blir fortsatt høy aktivitet i det nye året. Arbeidene blir enda mer synlig fordi vi planlegger langt større aktivitet med vegbygging i år. - Det gir noen utfordringer når vi setter i gang så stor aktivitet der der det var langt roligere tilstander før vi startet. Vi forstår at dette kan føles som en belastning for de som bor nærmest.

Grunnforholdene i Drevjadalføret ser ut til å være mer krevende enn tidligere antatt. - Vi har derfor vært nødt til å gjøre flere beregninger og mer omfattende undersøkelser. Vi skulle gjerne sett at arbeidene her var i gang, men vi tar sikte på å starte opp i løpet av våren.

Tunnel og ny veg skal åpnes for trafikk på slutten av 2014.