Skole på byggeplass

Vi forstår den frustrasjonen som Veidekke-sjef Terje Venold føler i forhold til statsråd Hanne Bjurstrøm som nok en gang neglisjerer prosjektet Skole på Byggeplass. Veidekke tok tidlig et flott initiativ for å få i gang dette prosjektet som har gitt veldig mange ”håpløse” ungdommer en ny sjanse. Dette har spart samfunnet for enorme beløp samtidig som mange har fått et nytt og verdig liv.

 

Veldig mange politikere i Stortinget har engasjert seg i saken, men det gjelder dessverre ikke dem som sitter med makten nå. Den arrogansen ledelsen i NAV og ikke minst statsråden har i denne saken er utrolig – ja, det er lenge siden at vi har sett en slik frekkhet.

Det er nå på tide at både arbeidstakersiden gjennom LO og arbeidsgiversiden gjennom NHO engasjerer seg langt sterkere. Når man virkelig skaper noe som fungerer – så er det direkte uhørt at dette ikke følges opp av myndighetene.

Det at den rødgrønne regjeringen ikke har evne til å løse en så viktig sak, skjønner vi ikke. Alle talemåtene om å hjelpe de svake i samfunnet er og blir tomme svadaord.

I byggenæringen har en del bedrifter tatt et samfunnsansvar. Men dessverre så passer dette ikke inn i de byråkratiske miljøer som synes å styre den nåværende regjering fra A til Å.