Regjeringen satser videre på Byggemiljø

Fra nyttår ble ”Byggemiljø”-programmet avsluttet som planlagt, men konseptet blir nå videreført i BE-regi.

– Satsingen på en mer miljøvennlig bygge- og anleggsnæring holder nå fram med Statens Bygningstekniske etat (BE) som sentral motor og pådriver, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete.

Samarbeidsprogrammet ”Byggemiljø” var et seksårig gjensidig forpliktende samarbeid mellom statlige styresmakter og bygge- anlegg- og eiendomsnæringen (BAE-næringen) som ble startet i 2005. Formålet har vært å styrke innsikt og praksis rundt miljøvennlige byggeløsninger hos både næringen og styresmaktene.

Fra 1. januar 2011 tok BE over ansvaret for nettsiden www.byggemiljo.no.

Planen er at informasjon fra ”Byggemiljø” sitt arbeid etter hvert skal inngå i BE sine nettsider.

- ”Byggemiljø” har vært et viktig bidrag for å fremme en mer miljøvennlig BAE-næring. Jeg er opptatt av at kontakten med byggenæringen skal videreutvikles, sier Navarsete.

Kommunal- og regionaldepartementet vil videreføre nettverksmøte med byggenæringen for å opprettholde dialogen om miljøarbeidet i BAE-næringen. Det skal dessuten satses videre på eksisterende samarbeidsprogram som Lavenergiprogrammet og Nettverk for gjennomføring av nasjonal handlingsplan for bygg- og anleggsavfall (NHP-nettverket).

Det vil også kunne være aktuelt at BE inviterer byggjenæringa til eit forpliktande samarbeid for å fase ut farlige stoff i byggevarer. Husbanken vil også spille en viktig rolle i arbeidet for mer miljøvennlige bygg.