Venold provosert av Bjurstrøm

Veidekke-sjef Terje Venold er provosert av at Hanne Bjurstrøm nok en gang har oversett Skole på byggeplass-prosjektet.

I sitt siste innlegg på hans egne blogg Terjes tanker reflekterer han over NHOs årskonferanse, og da særlig om Bjurstrøm.

Venold skriver følgende:

”Den som imidlertid provoserte meg mest var arbeidsminister Hanne Bjurstrøm. Jeg har ved flere anledninger skrevet om Skole på byggeplass, som Veidekke i mange år har drevet i samarbeid med NAV. Her har vi brukt betydelig resurser på et svært vellykket opplæringsprosjekt som har brakt flere hundre ungdommer med den mest utfordrende bakgrunn fra ulike støtteordninger og inn i arbeidslivet med garantert arbeid til alle som fullfører”, forklarer Venold.

”Med andre ord et prakteksempel på et tiltak som kunne vært trukket frem. Dette vet Hanne Bjurstrøm. I alle fall har hun fått brev fra meg om dette, Erna Solberg har tatt det opp i Stortingets spørretime og Aftenposten har skrevet om det ved flere anledninger. Likevel er det slutt på dette tilbudet fra og med i år. Bjurstrøm sa faktisk følgende på NHOs årskonferanse: ”Ingen bedrifter kan i lengden sysselsette folk som ikke betaler sin lønn med produktivitet. Filantropi og bedrifters sosial ansvar er bra, men dette alene er ingen bærekraftig metode for å inkludere flere grupper i arbeid.” Dette er en snever oppfatning av hvordan norske bedrifter utøver samfunnsansvar i dag.”

”Vi strekker oss svært langt, også når det på kort sikt koster, for å gjøre nettopp dette. Det er faktisk nødvendig for å sikre oss den kompetansen vi trenger i fremtiden. Hos oss går faktisk sosialt ansvar og produktivitet hånd i hånd. Men det er tydeligvis ikke dette statsråden ønsker. Når NRK-kommentator Anders Takvam også slo fast at Bjurstrøm nok ønsker å skyve mer av ansvaret for de som faller utenfor over på bedriftene, så er jeg spent på hva hun egentlig mener.”