Oppkjøp i bemanningsbransjen

Et halvt år etter at PE selskapet Borea Opportunity II AS kjøpte seg opp i Workshop Bemanning & Kompetanse AS, har selskapene inngått avtale om kjøp av 100 % av aksjene i MK Montasje AS.

Fakta

MK Montasje AS har siden starten i 2004 etablert seg som en leverandør av bemanning til elektroforetak i Norge. Selskapet har en årlig omsetning på rundt 70 millioner kroner.

Workshop Bemanning & Kompetanse AS har siden oppstart i 2005 etablert seg som en leverandør av bemanning innenfor segmentet bygg, anlegg og industri. Selskapet har en årlig omsetning på rundt 60 millioner kroner.

Borea Opportunity II AS er et PE fond med egenkapital på 1,1 mrd kroner fra forskjellige private, industrielle og institusjonelle norske investorer. Fondet administreres av Borea Opportunity Management AS, et selskap i investeringsmiljøet Borea på Vestlandet.

Kjøper er i følge en pressemelding Workshop Holding AS som er eiet av blant andre Borea, Workshop gründer Grethe Lindstedt og adm. dir. i Workshop, Kristin Slyngstad. Kurt Nielsen selger selskapet han etablerte for seks år siden og kjøper seg samtidig inn på eiersiden i Workshop Holding. Transaksjonen skal godkjennes av konkurransemyndigheter før den kan gjennomføres.

- Workshop og MK Montasje passer meget godt sammen og vi ser frem til samarbeidet, sier adm. dir. i Workshop, Kristin Slyngstad. Selskapene er bygget på samme gode gründermentalitet, begge er meget kvalitetsbevisste som leverandører av fleksibel bemanning til bygg, anlegg og industri. Vi har ingen felles kunder, men kan utnytte hverandres rekrutteringskanal og kundeportefølje, og tilby et bredere spekter av tjenester til ulike segment i markedet. MK rekrutterer hovedsakelig i Sverige, mens Workshop rekrutterer i Norge.

Slyngstad sier Workshop også planlegger å etablere seg i nye regioner i løpet av 2011.

- Hjemmemarkedet vårt har til nå vært Østlandet, men vi ser gode muligheter innen våre segment i flere regioner. Slyngstad startet i Workshop i desember i fjor og har ledelseserfaring fra Nycomed Amersham, GE, Mercuri Urval og sist fra konsernledelsen i Norske Skog.

Janne Kyrolainen i MK Montasje ser frem til nye utfordringer og samarbeid med Borea og Workshop.

- Vi ser en sterk vekst i elektromarkedet over hele landet. Sammen med Workshop og de nye eierne vil vi ha en organisasjon som er godt posisjonert til å ta del i denne veksten i årene som kommer, også i regioner som MK hittil ikke har hatt kapasitet til å levere bemanning til, for eksempel Nord- og Sør-Østlandet og Midt-Norge sier Kyrolainen. Kyrolainen overtar som daglig leder i MK som en følge av transaksjonen, og trer også inn på eiersiden.

- Dette er den første investeringen vi gjør etter Workshop, som en del av en større satsning i bemanningsbransjen, sier Dag Sørsdahl, partner i Borea Opportunity Management AS.

- Vi har som mål å bygge en større aktør innen bemanning til bygg, anlegg og industri i Norge, og skal være ledende på kvalitet, profesjonalitet og seriøsitet. Workshop og MK er begge seriøse og profesjonelle aktører med et meget godt og ryddig rykte blant kunder og vikarer i bransjen. Sammen utgjør selskapene et godt utgangspunkt for videre vekst.

Partene ønsker ikke å oppgi verdi på transaksjonen.