H. M. Aarhønen med hyttedrøm

I mange år har H. M. Aarhønens medlemmer hatt en hyttedrøm og det har blitt planlagt i det små hvordan en slik hyttedrøm skal kunne realiseres.

31. januar 2013 er det 100 år siden en Orrhøne fløy gjennom doble glassruter og avbrøt professor Gunstensen i sine utledninger av sentrifugalmomentet. Denne hendelsen representerer dannelsen av linjeforeningen for studentene på Bygg- og Miljøteknikk ved NTNU; H. M. Aarhønen. I 2013 skal 100 år med et rikt engasjement fra studentene markeres. Foreningens historie skal skrives ned og det er blitt satt ned en komité som er godt i gang med å samle de gode minnene mellom to permer. Dette blir en av to planlagte gaver i anledning det store jubileet.

På nyåret skal det arrangeres arkitektkonkurranse for arkitektstudentene på NTNU, og vi ser for oss at det vil kunne være med på å gi et unikt resultat som vil stå som et symbol for Bygg- og Miljøteknikk i linjeforeningens 100 neste leveår; fremtidens hytte, bygget av fremtidens byggingeniører.

Komiteen som i dag arbeider med denne drømmen gjør store framskritt og har sikret seg opsjon på en nydelig tomt tett opptil Skarvan- og Roltdalen nasjonalpark i Selbu kommune. Dette området byr på gode muligheter for fjellturer, jakt og fiske både sommer og vinter. Komiteen har vært i kontakt med flere store aktører, Veidekke, Multiconsult, Pir 2 Arkitekter og Kjeldstad Trelast, som kunne tenke seg å bidra på forskjellige nivåer til å realisere prosjektet.

Det er studentene selv som ønsker å sitte med ledelsen av prosjektet og det vil fra dag én i prosjekteringsfasen, fram til innvielsesdagen og inn i bruksfasen være en arena for dyrking av kameratskap, motarbeidelse av fagidioti samt berikelse av studietilværelsen, helt i tråd med foreningens grunntanke.

Noe av prosjektet kan finansieres med deler av foreningens oppsparte midler, men det jobbes for tiden med ytterligere finansiering. Realisering av hyttedrømmen er den andre gaven til studentene ved Bygg- og Miljøteknikk og H. M. Aarhønens medlemmer.

Vi går en spennende tid i møte, få med deg siste nytt på www.aarhønen.no