Brødrene Østbye bygger ny fabrikk

Brødrene Østbye as samlokaliserer og flytter fra Sagtjernet og samler alt i en ny fabrikk i Industrigata 4-10 i Elverum.

Fabrikken bygges i tilknytning til fabrikken som ligger her. Selskapet investerer 20 millioner kroner i den nye fabrikken, og arbeidene starter i april 2011.

Den nye fabrikken dobler kapasiteten på produksjon av en rekke betongprodukter i forhold til dagens kapasitet. I den nye fabrikken vil det produseres alt av betongprodukter, fra små støttemurer til store jernbaneunderganger.

I tilknytning til fabrikken vil det også bli butikklokale med utstilling og salg av egenproduserte betongprodukter og en rekke andre produkter.

Brødrene Østbye produserer mye av betongelementene til bygget selv. Denne produksjonen startet vinteren 2010/11. De gamle lokalene og arealet i Andreas Grøttings vei 21 vil leies ut

Med påbygg og ombygging av eksisterende lokaler blir den nye fabrikken på Vestad rundt 2.500 kvadratmeter, og blir dermed dobbelt så stor som anlegget ved Sagtjernet. I tillegg blir det 1.000 kvadratmeter med kontorer og møterom.

Selskapet har 17 ansatte og omsatte for ca. kr. 26 millioner kroner i 2010.

Daglig leder Edgar Bakke sier til Østlendingen at elskapet ser for seg en vekst.

– Vi vil sikkert vokse, både i omsetning og antall ansatte. Vi kommer til å trenge flere flinke medarbeidere både i produksjonen og i administrasjonen på salg og prosjektledelse. Men i første omgang samlokaliserer vi for å bli mer effektive, sier Bakke til avisen.

Brødrene Østbye as har levert 750 tonn betongelementer til Terningen Arena. Men det meste som blir produsert på dagens to fabrikker i Elverum, går ut av fylket.