Styrker samarbeidet med Byggmakker

Carlsen Fritzøe Handel AS har tatt en strategisk beslutning om å videreutvikle samarbeidet med Byggmakker Norge AS.

– Vi har siden 1981 vært med å utvikle kjeden til nå å omfatte sterke regionale aktører som blir lyttet til og som har innflytelse. En slik nasjonal kjede ser vi potensialet i og har lyst til å være en del av, sier Thomas Beck, styreleder i Carlsen Fritzøe Handel AS.

Thomas Beck er tydelig på at det er kjedens evne til å lytte og gi medlemmene påvirkningskraft som er viktig for beslutningen om å videreutvikle samarbeidet med Byggmakker. – Vi opplever at våre råd i eksempelvis kategoriråd eller strategisk forum blir tatt hensyn til og fulgt opp. Det kan gjelde prioriteringer knyttet til kjedeutvikling, lokal markedsføring eller fremtidige satsningsområder. Når kjeden tar hensyn til våre råd innebærer det at det blir enklere for oss lokalt å gjøre jobben med å selge våre produkter og tjenester. Det tjener alle på.

Identifiserer oss med Byggmakker
Med et langt medlemskap i kjeden bak seg føler Carlsen Fritzøe AS en sterk identifikasjon til Byggmakker. – Vi har helt klart sterke bindinger til kjeden, siden vi har tatt aktivt del i å gjøre den til landets største byggevarekjede. Vi har både investert og bygget signalanlegg. At vi både i 2004 (Sandefjord) og i år (Arendal) også ble kåret til årets Byggmakker gjør oss stolte og bidrar selvsagt til å styrke forhold til kjeden, sier Beck.

Er optimist
Thomas Beck er forsiktig optimist når det gjelder fremtidige markedsutsikter. - Vi klarte oss bedre gjennom 2009 enn fryktet. Det skyldes at vi kuttet kostnader tidlig høsten 2008, som dermed fikk god effekt allerede året etter. I år kommer vi til å ta markedsandeler gjennom en vekst på 6-7 prosent i forhold til 2009. Når det gjelder 2011 tror jeg vi kommer til å oppleve en vekst på mellom 5 og 6 prosent.

Har vekststrategi
Carlsen Fritzøe handel AS eier nå Byggmakker butikker fra Drammen og helt ned til Kristiansand og skal vokse ytterligere. - Vi har en vekststrategi i selskapet og er åpen for å ekspandere. Vi har bygget fire nye anlegg i løpet av få år og noen har blitt flotte signalanlegg. I tillegg har vi kjøpt opp noen – den siste var Stiltre Kongsberg og som til nå har vært medlem av XL Bygg, i tillegg til Norløff i Drammen som ble kjøpt tidligere i 2010. I løpet av våren 2011 skal vi bygge om butikken vår på Notodden slik at vi totalt får ca 3500 kvadratmeter til rådighet. Det som blir ekstra spennende med dette anlegget er at vi nyttiggjør oss all den erfaring vi har fått de senere år gjennom arbeid med nybygg og ombygging. Vi håper derfor på å få et bedre anlegg til en lavere pris, sier Beck.

Byggmakker fornøyd
- Jeg synes det er veldig inspirerende at Carlsen Fritzøe handel AS, som vårt

største medlem, ser verdien av og styrken i den samhandlingen vi har klart å få til i kjeden. For oss er det helt avgjørende for videre vekst at medlemmene opplever at de blir hørt og tatt hensyn til. Det er også et sterkt signal som nå kommer fra vårt medlem om at de vil være med å videreutvikle det sterkeste merkevarenavnet som finnes i byggevarebransjen, sier administrerende direktør Espen Hoff i Byggmakker Norge.