Internasjonal pris til Dekorbetong

World of Concretes offisielle organ Concrete Construction Magazine har valgt et norsk prosjekt fra Dekorbetong til "The Project of the Year 2010". (Bildegalleri)

Det er Sunnmøre-bedriftens Concrete Garden-prosjekt i Ålesund som har vunnet prisen i skarp konkurranse med andre prosjekt rundt om i verden. Fire prosjekter fikk hederlig omtale, men det norske prosjektet vant.

- Hovedårsaken til at vårt bidrag er blitt utvalgt som vinner i en så stor konkurranse er trolig at vi har utformet og støpt dette anlegget på frihånd uten bruk av forskaling, sier Ove Nordstrand i Dekorbetong til Byggeindustrien.

- Dette er en metode og teknikk som vi selv har utviklet gjennom mange års arbeid og erfaring med ferdigbetong. Gjennom artikkelen i Concrete Constrution har vi også fått tilbakemelding om at dette er en ny metode som vi er ganske alene om, legger han til.

I utlandet og spesielt USA er ”Decorative Concrete” en fellesbetegnelse for en egen og etter hvert stor nisje i bygningsbransjen som omfatter utforming, overflatebehandling og dekorasjon av betong. Dette blir særlig synliggjort på messen ”World of Concrete” som hvert år arrangeres i Las Vegas, og blant annet viser mange nye anvendelsesområder for betong.

- Her i Norge har vi utført Dekorbetong (tidligere Markbetong) på Sunnmøre i mange år, men ellers i landet er vel fortsatt ”Decorative Concrete” fortsatt forholdsvis ukjent for folk flest. Vi er også invitert til å presentere og demonstrere Dekorbetong på World of Concrete i Las Vegas 18. – 22. januar 2011, sier han.