LO-topper vil ha pensjonsreformen utsatt

LO-lederne i Oslo, Trondheim, Tromsø og Stavanger ber om at pensjonsreformen utsettes.

– Vi er selvsagt klar over at det ikke er så lett å få utsatt en reform som skal tre i kraft om to dager. Men når kreftene brukes på å skjønnmale istedenfor å informere de som rammes hardest, så er det faktisk det eneste ansvarlige, heter det i en uttalelse fra de lokale LO-toppene.

LO-lederne som utgjør en betydelig del av venstreopposisjonen i arbeidstakerorganisasjonen, mener situasjonen er kaotisk og uoversiktlig og viser til mange henvendelser fra medlemmer som sliter med å finne ut hva pensjonsreformen faktisk innebærer for dem.

– For folk flest står spørsmålene i kø og mange vet ikke hva de skal spørre om. Ventetidene øker i Nav og det er tilnærmet umulig å få klare svar. Svært mange vil velge feil eller la være å velge. Spesielt gjelder dette de som har arbeidet deltid, de som er delvis uføre og innvandrere med kort botid i Norge, heter det i uttalelsen.

– Det eneste ansvarlige er å utsette hele reformen. Tiden fremover må benyttes til en gjennomgang for å rette opp skjevheter, skriver LO-lederne.