Veidekke bygger i Trondheim

Veidekke Eiendom AS har gitt Veidekke Entreprenør AS i oppdrag å bygge 45 leiligheter på Persaunet i Trondheim. Kontrakten omfatter oppføring av tre boligblokker med parkeringskjeller. Salgsverdi for tredje byggetrinn er på 140 MNOK.

Totalt vil Veidekkes utbygging på Persaunet bestå av 196 leiligheter fordelt på fire byggetrinn når alt står ferdig. 106 leiligheter i byggetrinn en og to er allerede ferdigstilt, nå er det trinn tre som skal oppføres. De 45 leilighetene i trinn tre er fra 33 m2 til 115 m2, noe som gjør at prosjektet treffer en bred kjøpergruppe. 28 leiligheter er solgt, og fjerde byggetrinn vil bli lagt ut for salg i løpet av første kvartal 2011.

- Boligene ligger på Persaunet i en sentral bydel der det tidligere var militærleir. Denne har de siste årene blitt omgjort til et av Trondheims mest sjarmerende boområder. Veidekke har sammen med Skibnes Arkitektkontor lagt vekt på god bokvalitet og høy arkitektonisk kvalitet. Det er fokusert på materialvalg med blant annet mye bruk av tegl og trepanel utvendig, mens leilighetene preges av mye lys og luft gjennom store vinduer, sier prosjektleder Solveig Haugli i Veidekke Eiendom.

Byggearbeidene starter opp i januar, og leiligheten skal være innflyttingsklare våren 2012.