Backe kjøper halve Aasen Bygg

Backe Entreprenør Holding AS har inngått avtale om kjøp av 50 prosent av Aasen Bygg AS i Trondheim, og har opsjon på kjøp av resten av selskapet.

Siden 2008 har BackeGruppen utvidet entreprenørvirksomheten fra Østlandsområdet til Stavanger, Bergen og nå i Trondheim.

- Vi har gjennomført konsernets vekststrategi for entreprenørvirksomheten skritt for skritt. Aasen Bygg har sterke tradisjoner og dyktige folk, og gir oss et godt utgangspunkt for vår satsing i Trondheim og omegn, et område vi har stor tro på framover, sier Kurt Opseth, administrerende direktør i Backe Entreprenør Holding AS, som omfatter BackeGruppens samlede entreprenørvirksomhet.

- Vår forretningsmodell er basert på verdiskaping gjennom selvstendige datterselskaper med lokal markedskunnskap og kompetanse.

Aasen Bygg ble etablert i 1952. Selskapet hadde i 2009 en omsetning på om lag 150 millioner kroner og har rundt 80 medarbeidere.

- Med BackeGruppen på eiersiden styrker vi grunnlaget for videre vekst, sier Geir-Vidar Sørheim i Aasen Bygg, som er blant dem som har valgt å selge sine aksjer i selskapet til Backe Entreprenør Holding. – BackeGruppen representerer både erfaring, finansiell soliditet og et godt omdømme som kan bidra til å styrke Aasen Bygg fremover.

Avtalen innebærer at Backe Entreprenør Holding kjøper aksjer eid av ansatte og tidligere ansatte i Aasen Bygg. Backe Entreprenør har opsjon på kjøp av den resterende aksjeposten i en periode på to år fra avtaleinngåelse.

BackeGruppen har om lag 900 medarbeidere og om lag 2 milliarder kroner i omsetning, og er et av Norges største konsern innen entreprenørvirksomhet og eiendomsutvikling. Konsernet har tradisjonelt hatt betydelig entreprenørvirksomhet i Østlandsområdet. I 2008 utvidet BackeGruppen virksomheten til sør-vestlandet ved etablering av Backe Bygg på Sandnes utenfor Stavanger. Tidligere i år kjøpte konsernet Backer Entreprenør i Bergen. Alle entreprenørselskapene er nå samlet i Backe Entreprenør Holding, som også består av et murmesterfima og et maskinutleieselskap.