Nanset Standard blir NASTA

Selskapets tidligere navn var satt sammen av to ord; ”Nanset”, som er navnet på stedet der Søren Røed startet firmaet som en bensinstasjon i 1929, og ”Standard”, som betegner produktet man den gang solgte (Standard Oil – S.O. – Ess-o).

Mye har skjedd siden 1929. Blant annet var firmaet en periode på 60-tallet landets største forhandler av Brøyt gravemaskiner, og var i samme periode eneimportør av John Deere landbruksmaskiner. Firmaet driftet den opprinnelige bensinstasjonen på Nanset frem til 1995, og importerte og solgte landbruksmaskiner frem til år 2000. I 1964 ble Nanset Standard lokal forhandler av Toyota, og var klar markedsleder i Larviksdistriktet da bilforhandlervirksomheten ble solgt til Funnemark-gruppen i 2005..

De siste fem årene har selskapet rendyrket import, salg, service og spesialtilpasning av anleggsmaskiner. Generalagenturet på Hitachi anleggsmaskiner har dehatt siden 1982, og produktspekteret ble supplert med rammestyrte dumpere fra Bell Equipment i 2003. Med ca. kr. 500 mill. i omsetning i 2010, og et driftsresultat på 5-6 %, tilhører firmaet landets 3-4 største aktører i bransjen. I begynnelsen av 2011 teller organisasjonen 102 engasjerte medarbeidere, og fremstår offensiv og dynamisk.

- Det er flere årsaker til at vi nå bytter navn. ”Standard” har lenge tilhørt historien, i den forstand at kunder og andre kun har brukt første delen av navnet vårt de siste 10-15 årene. I januar 2011 flyttes hovedanlegget vårt til Bommestad, og vi forlater dermed Nanset-området for godt. Derfor mener vi at tiden er inne for å modernisere navnet, sier administrerende direktør Tom Johansen.

- I tillegg til at NASTA er en konsis forkortelse av vårt tidligere navn, er det et sterkt og fremtidsrettet firmanavn. I konkurranse med store aktører vil det være viktig å ha en klar profil. Derfor har vi valgt å bruke selve firmanavnet som logo og varemerke. NASTA ønsker å fremstå som et unikt og godt valg – en målsetting som vi håper og tror at den nye logoen vil være med å understøtte, legger han til.

Endring av navn og logo medfører ingen annen endring av organisasjonen eller ansvarsområder.