NASTAs nye anlegg

NASTAs nye anlegg

NASTA AS - hovedanlegg

Sted: Bommestad, Larvik

Kontraktssum ekskl. mva: ca. kr. 60 millioner kroner

Prosjekttype: To bygninger. Den ene består av kontor, lager og verksted-/ klargjøringshall for anleggsmaskiner, den andre inneholder sveise- og konstruksjonshall, lakkboks, monteringshall og to vaskehaller. Opparbeiding av tomt, totalt 38,5 mål.

Btoareal: ca. 5.400 kvm

Byggherre: Nasta Eiendom

Totalentreprenør: Veidekke

Arkitekt: Veidekke/ NASTA

Rådgivende ingeniører:

Byggteknikk: Larsen & Paulsen

Elektroteknikk: Alt Installasjon

VVS-teknikk: Vestfold Klima og Ventilasjon

NASTA flytter nå inn i et splitter nytt anlegg i Larvik.

Det er NASTAS eierselskap Sørenco AS som har investert cirka 75 millioner kroner i nytt hovedanlegg for maskinleverandøren. Anlegget, som er bygget av Veidekke Entreprenør, er på cirka 5400 kvadratmeter og ligger på en 40 mål stort tomt på Bommestad Industriområde, en kilometer fra eksisterende anlegg og rett ved E18. Nanset Standard leier lokalene.

– Vi har bygget et anlegg som inneholder de samme funksjonene som vi har i gamle lokaler, men dette er helt nytt og 40 prosent større, sier en godt fornøyd Tom Johansen, administrerende direktør i Nanset Standard AS.

Ifølge NASTA-sjefen vil kundene merke investeringen i kortere leveringstider og generelt bedre service.

– En av de store begrensingene ved det gamle anlegget har vært antallet maskiner vi kan ha i klargjøringshallen. Den nye klargjøringshallen vil teoretisk sett ha en økt kapasitet på 40 prosent. Ved det nye anlegget har vi også lagt stor vekt på å ha porter nok slik at det er enkelt å flytte maskiner inn og ut av hallene, forteller Johansen.

Jan Ivar Ibsen, leder for NASTAs spesialproduksjonsavdeling, er en av de som virkelig ser frem mot å få nye fasiliteter. Han og resten av avdelingen flytter nå inn en splitter ny hall som allerede har fått navnet ”Ibsenhuset”. Nanset Standard har de siste årene satset stort på skreddersydde løsninger utført i eget hus. Da Byggeindustrien besøkte NASTA i november holdt avdelingen blant annet på med en 250 tonns gravemaskin som NASTA bygger på lekter for sjøentreprenøren Secora. Ifølge Ibsen har skreddersydde gravemaskiner til båter blitt ett av spesialområdene til Nansets konstruksjonsverksted.

Tekst og foto: Ådne Homleid


Flere prosjekter