Entra gjenåpnet Sandvika stasjon

Entra Eiendom har totalrenovert den nesten 140 år gamle stasjonsbygningen i Sandvika. Denne uken kunne de stolt vise frem resultatet.

Den verneverdige stasjonsbygningen i Sandvika fulgte med på ”lasset” da Entra for noen år tilbake kjøpte bygningsmasse på samme eiendom i Sandvika sentrum. Det 234 kvadratmeter store huset er nå totalrenovert og tilpasset leietakeren Sparebanken Øst.

– Vi er opptatt av å ta vare på historien og å utvikle byrom. Dette huset er helt klart et viktig element i Sandvikas byrom, sier Kyrre Olaf Johansen, adm. dir. i Entra Eiendom.

Prosjektleder Simen Westbye i Entra Eiendoms drifts- og vedlikeholdsavdeling har vært ansvarlig for det omfattende renoveringsarbeidet. Han sier til Byggeindustrien at de i størst mulig grad har forsøkt å sette huset tilbake til hvordan det så ut da ble tatt i bruk i 1873. Prosjektet har jobbet tett med både kulturetaten i kommunen og byantikvar.

BN Prosjekt har utført de bygningsmessige arbeidene i prosjektet. Entreprenøren fikk mye skryt under gjenåpningen av den historiske huset.

– Prosjektet har selvsagt lagt vekt på at bygget skal fungere etter dagens krav, men samtidig har vi forsøkt å bevare mest mulig. Vi har byttet ut alt fra tak og vinduer til elektrisk anlegg og ikke minst har vi utført veldig mye malerarbeider som har vært viktig for å sette huset tilbake til opprinnelsen, sier Bjørn Johnstad prosjektleder i BN Prosjekt.

Asker og Bærum Historielag er blant mange som setter stor pris på at stasjonsbygningen nå er renovert og tatt i bruk. Som en av seks kulturhistoriske bygninger i Sandvika er huset hedret med historielagets klassiske blå kulturminneskilt.